103800
103810
103820
103826
103832

Meditatie die helpt bij veranderen

Januari 2020: meditatie die helpt mee te bewegen met de stroom van het leven.

Bewust worden dat niets hetzelfde blijft, alles is in beweging, de wet van het universum. Deze meditatie helpt je ego mee te bewegen met veranderingen. Het ego geeft niet makkelijk toe aan nieuwe situaties, en uit zich in twijfels. Twijfel neemt 90% van je aura weg. Veranderen dus in de goede zin van het woord. Je bent goed zoals je bent en gaat met je stroom mee.

Hoe doe je de meditatie: Zit met een zéér rechte rug en til de borstkas op. Buig de vingers alsof je een vuist gaat maken. De vingertoppen liggen op de kussentjes van de handpalmen. Breng dan beide handen naar elkaar toe voor het midden van de borst. De handen zullen elkaar op twee plaatsen licht raken: de knokkels van de middelvingers en de toppen van de duimen. De duimen wijzen naar het hartcentrum en worden tegen elkaar gedrukt. Blijf in deze houding en voel de energie dwars door de duimen en de knokkels heen stromen. Adem diep en langzaam. Volg met je aandacht de stroom van de adem. 

Experience will give you wisdom

Je kunt een over yoga en meditatie lezen, dat levert je niets op. Yoga en meditatie levert je wat op als je het beoefent, elke dag weer. Weten en lezen dat deze meditatie je helpt bij verandering doet niets en betekent niets, pas wanneer je de meditatie dagelijks beoefent werkt het door op je lichaam, je geest, je cellen.

Ons advies: doe deze meditatie dagelijks 3 tot 5 minuten, langer mag. En ervaar wat het je oplevert. Voel je gesteund door iedereen die hem in de les beoefent en met ons deze uitdaging aangaat.

Het duurt 40 dagen om een gewoonte te veranderen
Het duurt 90 dagen om een gewoonte te bevestigen
Het duurt 120 dagen om een gewoonte een tweede natuur te maken.

Sat Nam, geniet ervan, Afra & Ingrid

PS Bekijk hier een overzicht van onze Yoga-lessen of neem deel aan een van onze speciale Yoga-retreats.

Terug