103800
103810
103820
103826
103832

Yoga op de stoel

Kundalini Yoga Hoorn sluit haar deuren, voor meer informatie zie berichtje onder de tekst Home pagina:

Yoga voor iedereen: jong en oud, lenig of niet, meer of minder mobiel. Deze aangepaste vorm van yoga met eenvoudige houdingen, ademoefeningen, bewegingen, meditaties, visualisaties en mindfulness geeft ontspanning voor lichaam en geest.

Bekijk hier het actuele lesrooster

Yoga biedt voordelen voor iedereen: het maakt niet uit of je wel of niet lenig bent of sportief, of je jong bent of oud. Iedereen kan aan yoga doen en er de voordelen van plukken. Met jarenlange ervaring geven wij deze aangepaste vorm van yoga.

Twee lessen per week

Wekelijks bieden wij 2 lessen Yoga op de stoel aan: maandag en donderdag van 10:45 – 12:15 uur. Bekijk hier adres leslocatie

Stoelyoga op uw eigen locatie

Voor een groep van minimaal 8 deelnemers zijn wij bereid een stoelles op uw eigen locatie te verzorgen: zoals bijvoorbeeld in woonzorgcentrum, verzorgingstehuis of andere woonvorm. In overleg is er veel mogelijk.

‘Yoga vertraagt het verouderingsproces’

De lessen zijn zo ingericht dat iedereen mee kan doen: mensen die slecht ter been zijn, in een rolstoel zitten, niet op de grond kunnen stoelyoga 3zitten. Wij maken gebruik van eenvoudige zachte bewegingen, die zo nodig aangepast worden aan de mogelijkheden van iedere deelnemer. Ook adem oefeningen, ontspanning, mantra’s, stilte, meditatie, aandachtstraining (Mindfulness) en visualisatie zijn onderdeel van de yoga.

Yoga goed voor:

Anti-depressie, balans, bloedsomloop, botten, concentratie, geheugen, gewrichten, klierstelsel, nachtrust, spieren, spijsvertering, zenuwstelstel

Tijdelijk alle yogalessen via Live Stream of Video

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga leidt tot bewustzijnsverruiming, alle aspecten van yoga komen elke les aan bod: adem, dynamische oefeningen, mantra’s, diepe ontspanning en meditatie. Kundalini is een eeuwenoude wetenschap en bevat eindeloos veel kriya’s (combinaties van oefeningen), pranayama’s (ademoefeningen) en meditaties. Deze vorm van yoga heeft een verrassend krachtig effect op ons zenuw- en klierstelsel, waardoor je je snel ontspannen, vitaal en alert voelt. Het brengt je in contact met je innerlijke rust en laat je voelen wat er in jou leeft.

Variatie

Lessen zijn zeer gevarieerd, tegelijkertijd benutten we de kracht van herhaling en daarmee verdieping. De les bevat oefeningen waarin begrippen als inspanning, ontspanning, beweging, adem, geluid en stilte met elkaar worden verbonden.

Yoga op de stoel

Om iedereen de mogelijkheid te geven yoga te beoefenen, zijn er 2 aangepaste yogalessen, waarbij de deelnemers op een stoel zitten i.p.v. op de grond. Meer info »

Mindful yoga

Op vrijdagochtend is er Mindful yoga, met bodyscan en zachte oefeningen waarbij de nadruk ligt op aandacht voor alles wat er in het moment is.

Flexibiliteit

Lessen volgen op wisselende tijden en gemiste lessen inhalen is mogelijk.

Privéles

Zowel bij Afra als Ingrid is het mogelijk een privéles te volgen, dit wordt afgestemd op jouw wensen en behoeften èn alle aandacht is voor jou. Neem hiervoor contact op met één van ons.

Maak kennis met Kundalini Yoga

We hebben een aantrekkelijk introductiepakket: volg binnen een maand 3 lessen voor €19,50. Tijdens al onze lessen kan je meedoen.

Locatie:

Draafsingel 38 in Hoorn. Yogamatjes zijn aanwezig. Bekijk hier adres leslocatie

Lestijden & tarieven:

Maandag 09:00 10:30 Kundalini Yoga
Tijdelijk vervallen Yoga op de stoel
19:00 20:30 Kundalini Yoga
Woensdag 19:00 20:30 Kundalini Yoga
20:45 22:15 Kundalini Yoga
Donderdag 09:00 10:30 Kundalini Yoga
10:45 12:15 Yoga op de stoel
19:45 21:15 Kundalini Yoga
Vrijdag 09:30 11:00 Mindful yoga

PS Bekijk hier een overzicht van onze Yoga-lessen of neem deel aan een van onze speciale Yoga-retreats.

Terug